Alumínium ipari kapuk

CH Tor

AAR, AAS, AAPA technikai fejlődés és az egyre modernebb gyártástechnológia segítségével fejlődött ki a teljesen átlátszó kapuk gyártása. Az alumínium szekcionált kapu átlátszóságot biztosít mind belülről, mind kívülről. Ez a megoldás ott ideális, ahol nagy fénybebocsátási követelmény és átláthatóság szükséges. A kapu kivitele robosztus, erőt demonstráló és egyedien stílusos. A kapuknak mind az alap- mind a megerősítő szerkezete eloxált alumíniumból készül. Ezért az alumínium szekcionált kapu minden épülethez harmonizál. A kapu hőszigetelési tekintetben is előnyös. Egyesíti magában az építészeti ötletek és az előforduló, vagy éppen aktuális technikai követelmények összehangolt megoldását mind a biztonság, mind a használhatóság terén.


Az alumínium szekcionált kapu – ahogy a többi szekcionált kapu is – több panelből épül föl. A eloxált alumínium keretszerkezetbe foglalt különböző fajtájú betétek összeépítésével készülnek a kapulapok.
A betétek lehetnek tömörek, fényáteresztők, teljesen átlátszók, vagy akár perfolált lemezek is, osztással rendelkezők vagy osztás nélküliek, színesek vagy átlátszók, hőszigeteltek, esetleg levegőáteresztők. Minden tervező, minden felhasználó a különböző variációk között biztos megtalálja azt a kivitelt, amely az épülethez mind funkcionálisan, mind esztétikailag a legjobban illik.

Kaputípusok

A kapulap felépítése alapján határozzuk meg a kaputípusokat.
CH Tor - AAR az alsó panel általában szendvicsbetétes PU habtöltésű eloxált alumínium. A következő panelek eloxált alumínium keretbe foglalt acryl üvegezésűek.

CH Tor - AAS az alsó panel az acél ipari kapuknál használt panel. A következő panelek eloxált alumínium keretbe foglalt acryl üvegezésűek.

CH Tor - AAP a kapuban bárhol elhelyezett, perforált alumínium lemezből kialakított panel. A további panelek eloxált alumínium keretbe foglalt acryl üvegezésűek.

Az üvegezés anyaga szerint lehet acryl vagy polikarbonát. Ezek az anyagok nagy átlátszósággal rendelkeznek és sokkal jobb karcmentességi értékük van, mint a régebben használt stirolacrylnitrin.

Mind az acryl, mind a polikarbonát készülhet egyrétegű, vagy kétrétegű-hőszigetelt kivitelben.

A keretszerkezet natúr alumínium kivitele mellett a RAL színskála bármely színére történő festés is lehetséges.