Comfort 250, 251

a rendkívül halk garázskapu-hajtómű

A legnagyobb csöndben is mindig számíthatunk rá...

A kényelemhez hozzátartozik a nyugalom. Ez egy olyan alpszabály, amely az automatikus kapuhajtóművek esetében sajnos, még mindig nem magától értetődő. Hiszen a műszaki segédeszközöknek kellemesebbé kellene tenni az életét, nem pedig zavaró zajokkal fárasztani minket. Kattogás, nyikorgás, dübörgés - felejtsen el mindent, amit a hagyományos motorokról hallott, mert a Marantec egy újszerű konstrukciót fejlesztett ki.

Alapja az elektronikus vezérlés és a szokásos fém motorelemeket különösen lágyan és halkan futó, karbantartást sem igénylő műanyag alkatrészekkel helyettesíti. Ami még így is hallható lenne, azt elnyeli a nagyszilárdságú, zajtompító speciális műanyagból készült új motorház. Az eredmény meggyőző: akárhogy is hegyezi a fülét, az új Comfort 250 menetzajából nem lehet hallani semmit.
Ezt garantálja az érintkezésmentes Marantec referenciapont-technika a véglekapcsolás vezérléséhez. A kapu különösen lágy és ezáltal halk indításáról és fékezéséről egy speciális fordulatszám-érzékelő gondoskodik. Ez a lágy indulj/állj vezérlés precízen, 3 milliméteres lépsekben programozható. Abszolút kopásmentesen működik, mert mechanikus szerkezeti részek nélkül dolgozik.

Különleges tulajdonságok

  • A referenciapont technika révén érintkezés nélküli mérőrendszer 3 milliméter pontossággal működő elektronikus véglekapcsolással, mechanikai kopás nélkül.
  • A meghajtórendszer erőkorlátozása lekapcsoló-automatika révén.
  • Egyenáram-elv az elektronikusan pontosan vezérelt lágy-indítás és lágy-megállás.
  • 30 mm-es lapos C-sín, ideális a korlátozott beépítési helyzeteknél, pl. kész garázsokban.
  • Gyors retesz-oldás áramkimaradás esetén. Áramtakarékos kapcsolás minimális áramfogyasztás érdekében (mindössze 4 Watt nyugalmi állapotba). Emelés-biztosítás zárt kapu esetén.
  • Vakításmentes 3 perces garázsvilágítás.
  • A digitális távvezérlés biztos működése nagyfrekvenciás technika révén, számos kódolási lehetőséggel.
  • Tökéletes laposkábel-rendszer gyors szerelés és járulékos kezelőelemek csatlakoztatása céljából.
  • Szekcionált kapukhoz speciális szerelőkonzol.

Biztonság

A Comfort 250 elektronikája felismeri a betörőt és azonnal reagál. Az elektronikusan felügyelt emelés-biztosító teljes erejével ellenszegül a legbrutálisabb feltörési próbálkozásnak is.

Még valamit a biztonságról...

A Marantec új, intelligens vezérlő elektronikát fejlesztet ki, amely a mozgó kaput annak minden fázisában ellenőrzi. A rendszer tudja, hogy mennyi erő szükséges bármely helyzetben a kapu mozgatásához. Akadályok révén ezért döntően korábban reagál mint egy hagyományosan vezérelt meghajtás. Így nemfordulat elő, hogy a kapu útjában levő akadályra, esetleg kisgyerekre a kapu rácsukódjon.

És a Comfort 251...

A jelentősen erősebb hajtómű-motor. Ezáltal különsképpen alkalmasabb nagyobb és masszívabb, súlyosabb kapukhoz.