Compact M2

Gyorsjárású rollkapu önjavító funkcióvalA gyorskapu bel- és kültér határán történő beépítésre alkalmas, akár 60km/h erejű széllökések mellett is működőképes a speciális vezetősíneknek köszönhetően.

A COMPACT M2 gyorskapu maximális mérete: 5.500 x 5.500 mm (nagyobb méretek esetén az M3 kaput ajánljuk)


A kapulap működtetése „behajtó mechanizmussal” történik, a szabad nyílás fölött elhelyezett tengelyre csavarodik redőny rendszerben. A rugós rögzítésű, többrétegű sínkialakításnak és rögzítésnek, valamint a „zipzáras” rendszernek köszönhetően a kapu tökéletesen szigetel. A tartószerkezet, valamint a sínrendszer horganyzott acélból készül. A kapulap aljába nyomásérzékelős élvédelem, valamint a sínszerkezet aljába fotocella kerül elhelyezésre. Irányítást a vezérlésbe épített nyomógombsor végzi. Opció: húzókapcsoló, távvezérlés, radar.

Önjavító funkció: A kapulap „zipzár-szerűen” csatlakozik a vezetősínhez, amely lehetővé teszi, hogy ütközés esetén onnan kiszakadjon és egy „nyitás/zárás” ciklust követően magát újra befűzze, szerelő beavatkozása nélkül tovább működjön. A kapulapban törékeny, eldeformálódó anyag nem található, így ütközés során az említett zipzár rendszernek köszönhetően a kapulap anyagában sérülést nem okoz.

Nyitási/zárási sebesség: 1,2 m/sec (igény szerint változtatható)

Működési elv: fogashajtással (ballaszt nélkül)

Tartószerkezet: hajlított, horganyzott acél U-profilokból. Mérete: 80x40x3 mm

Hajtott tengely: erre tekeredik fel a PVC kapulap. Acélból készül (a tengelycsonkok is), átmérője: 102x2 mm. A tengely nem látható, zárt állapotban is befedi a kapulap PVC anyaga.

Megerősített oldalsó vezetősínek: polietilénből készülnek. Külső méretük: 23x40 mm.

Kapulap: poliészterrel megerősített PVC-ből készül (900g/m2), nagy ellenállóságú, a következő színválasztékban:

RAL 1003 – sárga RAL 6028 – zöld
RAL 7042 – szürke RAL 2004 – narancs
RAL 5010 – kék RAL 9016 – fehér
RAL 3020 – piros RAL 9017 – fekete

A kapulap kerete 2 oldalt, a felső élnél, illetve az alsó élen található részeken minden esetben fekete színű. A kapulap oldalsó éleire egy-egy zipzárfog-sor van erősítve, ami a vezetősínekbe kapaszkodást, illetve a hajtást biztosítja.

Motor: négypólusú, frekvenciaváltós, fék nélküli
Teljesítmény: 0,55 kW 12 m² kapulapig, 0,75 kW (21 m²-ig) 1,5kW (21 m² felett)
Szükséges áramellátás:. 3x 230/400V feszültségű áram
Frekvencia: 50-60Hz, szükséges biztosíték: 16A
Védettség: IP65
Kapcsolószekrény: kompakt szerelt kapcsolószekrény, amely a Dynaco szabványai és előírásai szerint készül. Minden szükséges kapcsoló be van integrálva, amely a kapu működtetéséhez szükséges, programozása részben gyártáskor, részben beszereléskor történik a felhasználó igényei szerint. A kapcsolószekrény IP66-os védettségű. Elhelyezése: kb. 1.000 mm távolságra a kaputól és 1.200 mm-re a talajtól. (alapfelszereltség esetén, egyedi igény alapján hosszabb vezetékkel is szállítható)

Biztonsági felszereltség

Infra sorompó: kb. 30 cm-re a talaj fölött az oldalsó vezetősínek között található. Amennyiben személy vagy tárgy tartózkodik vonalában miközben a kapu záródik, azonnali visszanyitási parancsot ad a vezérlésnek. Beszerelési magassága igény szerint változtatható.

WDD (vezeték nélküli) élvédelem: a kapulap alsó élébe telepített elemes érzékelő, amely lefelé körülbelül 90 fokban érzékeny. Amennyiben záráskor a kapulap alá valamilyen tárgy (pl. targoncavilla) vagy személy kerül, a leggyengébb érintésre (anélkül , hogy bármilyen sérülést okozna) visszanyitási parancsot ad a vezérlésnek (a vevő egység a kapcsolószekrényben található). Energiatakarékos üzemű, Lítium elemmel működik, és csak érintésre aktivizálódik.

Beépítési méretek


A fenti adatok nettó méretek, figyelembe kell venni a szereléshez szükséges helyigényt is.